Základní škola a mateřská škola Polanka nad Odrou

Aktuální informace

FOTÍME POLANKU - a to i o prázdninách

Během prázdnin je počet soutěžících menší než obvykle, ale zajímavých a kvalitních fotek opět přišlo dost. Společným znakem většiny z nich je skvělé vystižení letní atmosféry. Porota, která pro měsíc červenec byla rozšířena o profesionálního fotografa T. Pigulu, vyhlašuje pořadí.

Mladší kategorie:

  1. Anna Dluhošová - Láska na první pohled
  2. Jakub Šimečka – Práce na poli
  3. Markéta Šimečková – Strniště

Starší kategorie:

  1. Ondřej Stulík - Blesk
  2. Tereza Stryková – Vzlet čápa bílého
  3. Tereza Luzarová – Bodlák

 

Oceněným fotografům gratulujeme a všem děkujeme za zaslané fotky a připomínáme termín 5. září, kdy se uzavírá srpnové kolo soutěže.

Nejen žáci, kteří byli v jednotlivých měsících ocenění, ale všichni, kteří mají pocit, že se jim nějaká fotografie výjimečně povedla, mají možnost přihlásit se do nově vyhlášené soutěže Czech Photo Junior, která je součástí prestižní celostátní soutěže reportážních fotografií Czech Press Photo.

Začíná Czech Press Photo, nově i pro děti a studenty - Novinky.cz

Czech Photo Junior | Czech Photo o.p.s.

Soutěž má tři věkové kategorie. Našich žáků se týkají kategorie 6 – 10 a 11 – 15 let. Do soutěže mohou poslat fotografie, která už prošly naší školní soutěží, nebo pořídit fotografie nové. Může jich být maximálně 90, respektive 10 jednotlivých fotografií nebo i 10 sérií, které mohou být tvořeny až 9 tematicky spjatými snímky. Na výběr jsou tyto okruhy: Aktualita, Reportáž, Každodenní život, Umění a kultura, Sport, Portrét, Člověk a životní prostředí

Přesný popis tematických okruhů, organizační pokyny a inspiraci z minulých ročníků najdete na webu: Pravidla | Czech Press Photo (czechphoto.org) Pravidla jsou dost složitá, pokud máte zájem soutěžit, nenechávejte to na poslední chvíli, a budete-li potřebovat pomoc s výběrem nebo s odesíláním fotek, obraťte se na ředitelství školy. Soutěžní fotografie se přijímají v termínu od 1. do 30. září 2021, vyhlášení nominací bude 2. listopadu a vyhlášení oceněných fotografií a zahájení jejich výstavy 19. ledna 2022.

Užívejte prázdnin, ještě zdaleka nekončí! A dívejte se kolem sebe a foťte!

Fotogalerie


16.08.2021 Zpět
  • 596 931 563
  • H. Salichové 816, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy:
  • 596 931 088
  • Malostranská 124, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy: