Základní škola a mateřská škola Polanka nad Odrou

Aktuální informace

Národní finále v házené 6. a 7. tříd

1. DEN

Po kostrbaté cestě a spoustě navštívených kolon na dálnici jsme úspěšně dorazili ke sporovní hale v Milevsku, kde se koná Národní finále v házené 6. a 7.třid.

První zápas jsme měli betonové nohy, a tak jsme dostali výprask od výběru z Brna. Druhý zápas byl celou dobu vyrovnaný. Skóre se přelívalo z jedné strany na druhou. Tři vtěřiny před koncem jsme blokovali střelu, gólman si na ni šáhnul... na konec však skončila v naší brance, a tak jsme prohráli 16:17 s výběrem z Prahy.

Zítra nás čekají 3 utkání. Držte palce! My bojujeme dál.

 

2. DEN

přinesl VELKÝ obrat. Kluci se vyspali do bojovné a odhodlané nálady. Po snídani plné bílkovin a sacharidů 😁 vyběhli na hřiště jako POLANKA a hned od prvních minut utkání dávali najevo, že jsou rozhodnutí zvítězit. 

Utkání bylo plné napínavých momentů,skóre se opět přelívalo z jedné strany na druhou a v závěru jsme si už pohlídali vítězství. Po utkání si vysloužili pochvalu od trenérů a i soupeř si pochvaloval kvalitu naší hry. ZŠ Sezimovo Ústí - Polanka 16:17.

Druhé utkání proti Liberci začalo vlažně. S přibývajícím časem kluci utahovali šrouby a přidávali na koncetraci a spolupráci. To neslo zaslouženou radost z navyšujícího se skóre a připsání další výhry 16:10. 

Třetí utkání nám uteklo opět o branku, a to 9:10. Chybělo kousek štěstí, ale o tom je sport - plno emocí, napětí a vzájemné podpory.

3. DEN

Poslední den byl ve znamení bojů o umístnění.

Všechny zápasy byly velice vyrovnané a bojovalo se o každý centimetr hřiště, o každý balón. Protože jsme ve svojí skupině těsně podlehli Dukle a Zubří obsadili jsme 4.místo. V posledním našem vystoupení jsme narazili na loňského vítěze ZŠ E. Zátopka. Po velice vyrovnaném prvním poločase našli kluci poslední zásoby energie a dovedli utkání do vítězného konce.

Naší škole tak patří celkové 7. místo!


V průběhu celého turnaje kluci vystupovali jako jeden tým. Děkujeme za skvělou reprezentaci a příští rok se budeme těšit na další NÁRODNÍ FINÁLE.

Děkujeme panu Šimečkovi za nádherné fotky!!!

fotogalerie:  https://www.zspolanka.cz/zs/fotogalerie/rok-20222023

 

Naši školu reprezentovali: Planka Štěpán, Kubica Kryštof, Mihula Jan, Bochnia Štěpán, Rusek Tobias, Geleta Vojtěch, Šimeček Jakub, Siročák Jonáš, Krajkovič Matyáš, Gärtner Matyáš, Kobza Kryštof,  Družkovský Hugo, Návrat Tobiáš, Hubáček Šimon, Prausek Aleš.

 

 

 


23.05.2023 Zpět
  • 596 931 563
  • H. Salichové 816, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy:
  • 596 931 088
  • Malostranská 124, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy: