Základní škola a mateřská škola Polanka nad Odrou

Aktuální informace

Předvánoční Vídeň

Je prosincová středa 5.30 ráno a my, žáci 2. stupně, vyrážíme autobusem směr Vídeň.

Nádhera! Barokní zámek Schönbrunn mě okouzlil. Zahrady musejí být na jaře a v létě překrásné. Na seznamu památek UNESCO je jistě zaslouženě.

Pak jsme zamířili do historického centra Vídně. A bylo na co se dívat. Na vlastní oči jsem měla možnost vidět budovu Státní opery, radnici známou jako Rathaus, velkolepou Katedrálu svatého Štěpána, rakouské národní divadlo Burgtheater a další slavné památky.

Palácový komplex Hofburg mě překvapil svou rozlehlostí a architekturou. Mamce jsem samozřejmě musela vyfotit luxusní hotel Sacher, který známe z filmu. No a budova Parlamentu byla bohužel právě v rekonstrukci. Příště.

Nic z toho ale nepřekoná Přírodovědecké muzeum, jedno z nejvýznamnějších muzeí na světě. Největší dojem na mě udělali mohutný vycpaný mrož, lední medvěd, lev a pštros. Na takovou sbírku by bylo třeba mnohem více času.

Svým nejbližším jsme ještě pořídili pár maličkostí na vánočních trzích a hurá domů. S Vídní jsme se rozloučili projížďkou kolem Prátru, legendárního zábavního parku. Pan řidič zvládl cestu domů i v hustém provozu na jedničku.

Budu dlouho vzpomínat.

J. D.


18.12.2019 Zpět
  • 596 931 563
  • H. Salichové 816, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy:
  • 596 931 088
  • Malostranská 124, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy: