Základní škola a mateřská škola Polanka nad Odrou

Aktuální informace

Projekt ZÁLOŽKA DO KNIHY

Slovenská pedagogická knihovna v Bratislavě a Knihovna Jiřího Mahena v Brně vyhlásily k mezinárodnímu měsíci školních knihoven 12. ročník česko-slovenského projektu pro základní školy Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní.

Hlavními cíli tohoto projektu jsou navázání kontaktů mezi českými a slovenskými základními školami a podpora čtení.

Čeští žáci napříč školou se seznámí s jazykem našich sousedů, jeho odlišnostmi a specifiky. Nahlédnou do klasických či současných děl slovenské literatury, do historie, kultury, regionálních zvyků a života žáků spřátelené školy. Na závěr vytvoří žáci z ČR libovolnou technikou záložku do knihy a vymění si ji se žáky ze slovenské partnerské školy. Naší partnerskou školou je Základná škola Starozagorská v Košicích.

Ve výuce lze využít různé techniky čtení, kvízy, soutěže, besedy o přečtených knihách, zkušenosti žáků i jejich rodičů a prarodičů se Slovenskem, jeho jazykem a literaturou, návštěvu knihovny, audioknihy či rozhlasové pořady.

Projekt ukončíme 31. října, závěrečné vyhodnocení bude zveřejněno na stránkách  http://www.spgk.sk a  http://www.kjm.cz 30. listopadu.


01.09.2021 Zpět
  • 596 931 563
  • H. Salichové 816, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy:
  • 596 931 088
  • Malostranská 124, Ostrava – Polanka nad Odrou, 725 25
Užitečné odkazy: